Over Filmmatinee: The Old Oak

25 apr

Filmmatinee: The Old Oak

In een voormalig mijndorpje in Noord-Engeland is de pub The Old Oak nog het enige toevluchtsoord voor de lokale bevolking...

CC Belgica Kerkstraat 24; 9200 Dendermonde

donderdag 25 april 2024 om 15:00 uur

Donderdag 25 april 2024 om 15 uur in CC Belgica Dendermonde
THE  OLD  OAK
oldoak25042024
In een voormalig mijndorpje in Noord-Engeland is de pub The Old Oak nog het enige toevluchtsoord voor de lokale bevolking. Maar het water staat uitbater Tommy Joe Ballantyne aan de lippen. De inwoners van het dorp, dat ooit welvarend was, voelen zich in de steek gelaten. Als de overheid besluit Syrische vluchtelingen onder te brengen in die verwaarloosde gemeenschap is de reactie van de inwoners allesbehalve gastvrij. Kan Tommy Joe de spanning ombuigen tot een nieuwe kans?

De 87-jarige filmmaker Ken Loach, tweevoudig Gouden Palm-winnaar én het sociaal geweten van de Britse cinema, zet met ‘The Old Oak’ een punt achter zijn carrière. Na ‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’ is dit het slotstuk van zijn trilogie over de falende Britse politiek, maar tegelijk een warme ode aan de kracht van solidariteit. Zijn allerlaatste film is opnieuw een krachtig stukje menselijke cinema dat raakt en zelfs op een oprechte manier hoop durft te geven.

VK 2023 - 113’ - regie Ken Loach  - cast Dave Turner, Ebla Mari, Debbie Honeywood, e.a.  - taal Engels  - palmares Publieksprijs, Film Fest Gent – duur 2u.

meer info:  CC Belgica filmmatinee 

Veel kijk plezier !


Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 6,00